Hullun hommaa, mutta koituu monien iloksi!

Tämän talven heikko pakkastilanne ja hidas järvien jäätyminen on saanut juukalaiset jääasiantuntijat kokeilemaan uusia konsteja. Pielisen jäälle Nunnanlahteen on uuttera talkooporukka avannut  jääavantoja, joiden leveys on 2,5 metriä ja pituuttakin parikymmentä metriä.

Mikä saa nämäkin miehet lähtemään pakkaseen kastelemaan itsensä? Ja heidän lisäksi kymmenet muut juukalaiset ja myös toispaikkakuntalaiset osallistumaan tähän isoon urakkaan? Vuodesta toiseen. Sitä minä tässä koko hommassa olen kovasti yrittänyt itselleni selvittää. Mikä on se liikkeelle paneva voima?

Kun olen sitä muutamalta kysynyt, niin he katsovat ihmeissään ja ovat vähän ymmällään koko kysymyksestä. Heidänkin pitää miettiä innostustaan. Joidenkin mielestä on aivan luonnollista, että lumi- ja jäärakentaminen Juuassa jatkuu. Onhan edelliset talvet tuoneet erikoisalaista osaamista ja kalustoakin on kertynyt. "Kait niitä pitää sitten käyttää", totesi yksi talkoolainen. "Voisi kait tätä luonnehtia eräänlaiseksi hulluudeksikin": oli toisen kommentti. On puuhamiehillä haastekin - heidän tavoitteena on, että talkoolaisten nimilistaan saadaan sadan henkilön nimet, nyt siellä on on 60 nimeä. En pidä sitä ollenkaan mahdottomana. Uusia innostuneita henkilöitä on joka talvi tullut mukaan. 

On hienoa kuulua tähän porukkaan!

Merja Kärkkäinen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SM Jääveistokset 2018 kuvina ja väreissä

Suomen jäänveiston huiput 2018, veistokset ja tekijät