Huippunimiä ja yllättäjiä tulossa Jäänveiston SM kilpailuun 24.-25.2.2018 JuukaanTiedote 13.2.2018
Heti julkaisuvapaa

Huippunimiä ja yllättäjiä tulossa Jäänveiston SM kilpailuun 24.-25.2.2018 Juukaan
Jäänveiston XXIV SM kilpailuihin on ilmoittautunut huippunimiä ja todellisia yllättäjiä eri puolelta Suomea. Monilla heistä on kokemusta ja palkintoja aiemmista kisoista niin Suomessa kuin ulkomailla. Joukossa on myöskin yllättäjiä, joilla on aiempaa kokemusta ja näyttöjä kädentaidoistaan muun kuin jäämateriaalin käytössä. Kilpailun teema on vapaa, joten odotukset ovat korkeat.

Jäänveiston SM kilpailut pidetään Juuassa Nunnanlahdessa Kivikeskuksen alueella.  

Kilpailijat veistävät suurista jääkuutioista kahden päivän aikana huikeita veistoksia, joiden syntymistä voi yleisö seurata. Tuomaristo arvioi taiteellista ja teknillistä vaikutelmaa ja veistosten ideaa, teemaa, alkuperäisyyttä, luovuutta, yllätyksellisyyttä. Tulosten julkistaminen ja palkintojen jako on sunnuntaina 25.2. kello 15.00.

Yleisöllä on mahdollisuus itsekin kokeilla jäänveiston jaloa taitoa. Paljon muutakin ohjelmaa on luvassa: vierailu lumikappelissa, vaellus hyvinvointirastilla, rekiajelua, elokuva Pielinen – elämää suurempi järvi. Lapset ja lapsenmieliset voivat lasketella jääliukumäessä, ihastella koirien Match Showta (lauantaina), seurata kepparinäytöksiä ja kokeilla ongintaa. Herkutella voi kodan nokipannukahvilla ja letuilla, Tulikivi-ravintolassa ja Kivikylän Herkku kyläpuodissa. Tulikivi-studiolla on takkapäivät.

Järjestäjänä on Jäälinna ry ja paikallisena järjestäjänä on Ellin Taitajat ry Juuasta.

Jäänveistokilpailuun ilmoittautuneet
Joukkuesarja
Västilän Veisto (Marika Walldén ja Reijo Dahlman), Orivesi. Jäävesselit (Petri ja Pauli Laukkanen),  Riitta Matikainen, Joroinen ja Jussi Katajisto, Nikkaroinen ja SuviTuuli (Suvi Komsa ja Tuuli Meriläinen), Lieksa.

Soolosarja
Timo Koivisto, Porvoo, Veijo Oinonen, Kuusankoski, Jussi Miettinen, Kuopio, Timo Heikura, Joensuu, Tarmo Kovanen, Kivijärvi, Kimmo Frosti, Lappeenranta, Jukka Nykänen, Juuka ja Anssi Kousa, Helsinki.

Näitä kisoja ei voi jättää näkemättä!

Lisätietoja:
Kilpailun johtaja Tapio Vartiainen, ellintaitajat@gmail.com, puh. 050 522 0337
http://jaanveistonsm2018.blogspot.fi
Facebook JaanveistonSM2018Juuka
Instagram jvsm2018

Kilpailupaikan osoite: Joensuuntie 1226 A, 83940 Nunnanlahti.
---
Ellin Taitajat on juukalainen kädentaitojen sekä jään, lumen, kiven, puun ja muiden luonnonmateriaalien käyttöä edistävä ja niihin liittyviä kilpailuja ja tapahtumia järjestävä yhdistys. Helmikuussa 2017 Ellin Taitajat ry järjesti Nunnanlahdessa Lumenveiston SM-kilpailut.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SM Jääveistokset 2018 kuvina ja väreissä

Suomen jäänveiston huiput 2018, veistokset ja tekijät

Kisoista 24.-25.2.2018