Media


 

 

Karjalainen 25.2.2018
Hannu Kauhanen
Video ja kuvagalleria: Silmiä hivelevästi jäästä - Nunnanlahden SM-kisoissa syntyi upeita töitäTiedote 25.2.2018
Heti julkaisuvapaa

XXIV Jäänveiston SM-kilpailu 24.-25.2.2018 Juuassa, tulokset


Kilpailijat veistivät valmiiksi tehdyistä jääaihioista jääveistoksia lauantaista 24.2. klo 9 lähtien aina sunnuntaihin 25.2. klo 14 saakka, jonka jälkeen tuomarit arvioivat jääveistokset. Kilpailun teema oli vapaa.
Soolosarjassa kilpaili 8 veistäjää ja joukkuesarjassa 4 joukkuetta.

Jäänveiston SM kilpailut pidettiin Juuassa Nunnanlahdessa Kivikeskuksen alueella.

Kilpailijat veistivät suurista jääkuutioista kahden päivän aikana huikeita veistoksia, joiden syntymistä voi yleisö seurata. Tuomaristo arvioi taiteellista ja teknillistä vaikutelmaa ja veistosten ideaa, teemaa, alkuperäisyyttä, luovuutta, yllätyksellisyyttä.

Tulosten julkistaminen ja palkintojen jako oli sunnuntaina 25.2. kello 15.00.

Tuomaristona toimivat Suomen Ladun edustajana tekstiilitaiteilija Liisa Tommila Kolilta, taiteen ja kulttuurin edustajina kuvataitelija Juha Pitkänen ja kirjailija Heikki Turunen Juuasta, Petteri Soininen Juuan kunnasta ja Eero Pulkki Ellin Taitajista. Kilpailun valvojana toimi Kaj-Erik Fohlin Jäälinna ry:stä.

Yleisöllä oli mahdollisuus itsekin kokeilla jäänveiston jaloa taitoa. Paljon muutakin ohjelmaa oli: vierailu lumikappelissa, vaellus hyvinvointirastilla, rekiajelua, elokuva Pielinen – elämää suurempi järvi.
Lapset ja lapsenmieliset laskettelivat jääliukumäessä, ihastelivat koirien Match Showta (lauantaina), oli kepparinäytöksiä ja ongintaa.
Herkutella saattoi kodan nokipannukahvilla ja letuilla, Tulikivi-ravintolassa ja Kivikylän Herkku kyläpuodissa. Tulikivi-studiolla olivat takkapäivät.

Sää suosi kisoja, sillä aurinkoinen sää oli lauantaina ja sunnuntai valkeni pikkupakkasella pilvipoudassa.

Kuvat tulevat  www.jaanveistonsm2018.blogspot.fi, ja ne voi ottaa vapaasti julkaisukäyttöön, lähteeksi pyydetään merkitsemään Jäänveiston SM 2018 Juuka.

Tulokset
Soolosarja
1. Tuhansien vuosien jälkeen, Timo Koivisto, Porvoo
2. Pohjan velho metsällä, Anssi Kuosa, Helsinki
3. Valon taittuminen, Timo Heikura, Joensuu

Joukkuesarja
1. Karjalan mail, Veistomania, Riitta Matikainen ja Jussi Katajisto, Joroinen, Nikkaroinen
2. Varjokuva, Västilän veisto, Marika Waldén ja Reijo Dahlman, Varkaus, Orivesi
3. Tapio – metsän suojelija, Jäävesselit, Petri Laukkanen ja Pauli Laukkanen, Helsinki

Yleisöäänestyksen suosikki oli
Karjalan mail, Veistomania, Ritta Matikainen ja Jussi Katajisto, Joroinen ja Nikkaroinen

Jäänveiston SM kilpailujen järjestäjinä olivat Jäälinna ry ja paikallisena Ellin Taitajat ry.
Kilpailupaikan osoite: Joensuuntie 1226 A, 83940 Nunnanlahti.

Lisätietoja:
Kilpailun johtaja Tapio Vartiainen,
ellintaitajat@gmail.com, puh. 050 522 0337

Ellin Taitajien puheenjohtaja
Pasi Karjalainen, pasi.karjalainen@vaarojensanomat.fi, puh. 010 835 4000


Facebook Jaanveiston SM 2018 Juuka
Instagram jvsm2018

www.jaanveistonsm2018.blogspot.fi
Karjalainen 14.2.2018
 Jäärakentaminen saa jatkoa Juuassa - Luvassa jäätävää taidetta SM-kisojen kera
Karjalainen nettiuutiset


Yle uutiset Itä-Suomi 14.2.2018 klo 18 - 22
Pielisestä nostetaan kymmeniä kuutioita jäätä
Yle uutiset Itä-Suomi


Tiedote 13.2.2018
Heti julkaisuvapaa
Huippunimiä ja yllättäjiä tulossa Jäänveiston SM kilpailuun 24.-25.2.2018 Juukaan

Jäänveiston XXIV SM kilpailuihin on ilmoittautunut huippunimiä ja todellisia yllättäjiä eri puolelta Suomea. Monilla heistä on kokemusta ja palkintoja aiemmista kisoista niin Suomessa kuin ulkomailla. Joukossa on myöskin yllättäjiä, joilla on aiempaa kokemusta ja näyttöjä kädentaidoistaan muun kuin jäämateriaalin käytössä. Kilpailun teema on vapaa, joten odotukset ovat korkeat.

Jäänveiston SM kilpailut pidetään Juuassa Nunnanlahdessa Kivikeskuksen alueella.  
Kilpailijat veistävät suurista jääkuutioista kahden päivän aikana huikeita veistoksia, joiden syntymistä voi yleisö seurata.
Tuomaristo arvioi taiteellista ja teknillistä vaikutelmaa ja veistosten ideaa, teemaa, alkuperäisyyttä, luovuutta, yllätyksellisyyttä. Tulosten julkistaminen ja palkintojen jako on sunnuntaina 25.2. kello 15.00.

Yleisöllä on mahdollisuus itsekin kokeilla jäänveiston jaloa taitoa. Paljon muutakin ohjelmaa on luvassa: vierailu lumikappelissa, vaellus hyvinvointirastilla, rekiajelua, elokuva Pielinen – elämää suurempi järvi. Lapset ja lapsenmieliset voivat lasketella jääliukumäessä, ihastella koirien Match Showta (lauantaina), seurata kepparinäytöksiä ja kokeilla ongintaa. Herkutella voi kodan nokipannukahvilla ja letuilla, Tulikivi-ravintolassa ja Kivikylän Herkku kyläpuodissa. Tulikivi-studiolla ovat takkapäivät.

Järjestäjänä on Jäälinna ry ja paikallisena järjestäjänä on Ellin Taitajat ry Juuasta.


Jäänveistokilpailuun ilmoittautuneet
Joukkuesarja
Västilän Veisto (Marika Walldén ja Reijo Dahlman), Orivesi. Jäävesselit (Petri ja Pauli Laukkanen), , Riitta Matikainen, Joroinen ja Jussi Katajisto, Nikkaroinen ja SuviTuuli (Suvi Komsa ja Tuuli Meriläinen), Lieksa.
Soolosarja
Timo Koivisto, Porvoo, Veijo Oinonen, Kuusankoski, Jussi Miettinen, Kuopio, Timo Heikura, Joensuu, Tarmo Kovanen, Kivijärvi, Kimmo Frosti, Lappeenranta, Jukka Nykänen, Juuka ja Anssi Kousa, Helsinki.

Näitä kisoja ei voi jättää näkemättä!

Lisätietoja:
Kilpailun johtaja Tapio Vartiainen, ellintaitajat@gmail.com, puh. 050 522 0337
http://jaanveistonsm2018.blogspot.fi
Facebook JaanveistonSM2018Juuka
Instagram jvsm2018

Kilpailupaikan osoite: Joensuuntie 1226 A, 83940 Nunnanlahti.
---
Ellin Taitajat on juukalainen kädentaitojen sekä jään, lumen, kiven, puun ja muiden luonnonmateriaalien käyttöä edistävä ja niihin liittyviä kilpailuja ja tapahtumia järjestävä yhdistys. Helmikuussa 2017 Ellin Taitajat ry järjesti Nunnanlahdessa Lumenveiston SM-kilpailut.


Tiedote 15.1.2018
Heti julkaisuvapaaJäänveiston XXIV SM-kilpailut Juuassa 23.-25.2.2018
Jäänveiston SM-kisat järjestetään 23.-25.2.2018 Juuan Nunnanlahdessa.  Kilpailijat veistävät kisaviikonlopun aikana valmiiksi tehdyistä jääaihioista veistoksia. Kilpailuteema on vapaa.

Jäänveiston SM-kilpailu on valtakunnallinen, ilmainen koko perheen tapahtuma. Kisapäivinä on paljon muutakin ohjelmaa.


Kilpailut organisoi paikallinen järjestäjä Ellin Taitajat ry yhdessä valtakunnallisen Jäälinna ry:n ja paikallisten yhdistysten ja talkoolaisten kanssa.

Juuan Nunnanlahti on tuttu monille, sillä siellä oli vuonna 2017 SM-Lumenveistokilpailu. Vuonna 2014 Juuassa valmistui maailman korkein lumi-/pykriittikupoli Eindhovenin teknillisen ja kumppaniyliopistojen opiskelijoiden toimesta. Vuonna 2015 Nunnanlahdessa kohosi maailman korkein jääkatedraali ja vuonna 2016 oli maailman pisimmän jääsillan rakennusurakka. Lumikappeli kohoaa tänäkin vuonna kisapaikalle paikallisin voimin.

Kilpailijoiden ilmoittautuminen alkoi 15.1.2018 ja myöhemmin jatkettu: päättyy 11.2.2018

Varsinainen jäänveisto alkaa lauantaina klo 9.00. Veistoaika la 09.00 – 17.00 ja su klo 09.00 – 14.00. Palkinnot jaetaan su klo 15.00. Veistäjien valinta ja kilpailu tehdään SM-jäänveistosääntöjen määrittelemällä tavalla.

Maksimiosallistujamäärä on 10 soolosarjaan ja 7 joukkuesarjaan. Viikon 6 aikana kilpailijat saavat hyväksymisen kilpailupaikastaan
.

TERVETULOA KISOIHIN!

Ellin Taitajat ja talkoolaiset

Lisätietoja:
Kilpailun johtaja Tapio Vartiainen, ellintaitajat@gmail.com, puh. 050 522 0337
http://jaanveistonsm2018.blogspot.fi
Facebook JaanveistonSM2018Juuka
Instagram jvsm2018
Kilpailupaikan osoite: Joensuuntie 1226 A, 83940 Nunnanlahti.

---

Ellin Taitajat on juukalainen kädentaitojen sekä jään, lumen, kiven, puun ja muiden luonnonmateriaalien käyttöä edistävä ja niihin liittyviä kilpailuja ja tapahtumia järjestävä yhdistys. Helmikuussa 2017 Ellin Taitajat järjesti Nunnanlahdessa Lumenveiston SM-kilpailut.
Kilpailijoiden ilmoittautuminen alkaa 15.1.2018 ja päättyy 11.2.2018.
Tervetuloa kilpailemaan! Lähetä ilmoittautuminen ainoastaan jaanveistonsm2018.blogspot.fi sivuston kilpailukutsussa olevan linkin kautta.

Ilmoittautumislomakkeessa tiedustellaan:

1) sarja, johon joukkue/veistäjä ilmoittautuu
2) joukkueen/sooloveistäjän nimi, kotipaikka, yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot
3) veistäjien jäsenten nimet ja mahdolliset erityisruokavaliot
4) majoitustarve: henkilöiden nimet ja arvioitu saapumisaika
Lisätietoja antaa  kilpailun johtaja Tapio Vartiainen, ellintaitajat@gmail.com, puh. 050 522 0337.
Vaarojen Sanomat 19.10.2017

Nunnanlahdessa jäänveiston SM-kilpailu
Vesa Martikainen


Nunnanlahdessa kilpaillaan jäänveiston suomenmestaruuksista soolo- ja joukkuesarjassa helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Tapahtuman yhteyteen rakennetaan myös lumesta ihan uutta, jolle tavoitellaan käyttöä myös Juuan ulkopuolelta.

Kilpailun järjestää Ellin Taitajat ry yhdessä jäänveistokilpailuja ja –tapahtumia koordinoivan Jäälinna ry:n ja paikallisten toimijoiden kanssa. Kilpailupäällikkö Tapio Vartiainen kertoo viimetalvisen lumenveiston SM-kilpailun onnistumisen vakuuttaneen myös Jäälinnan ihmiset siitä, että kisa voidaan tänne myöntää.

– Ja kun he kävivät nyt täällä, niin kovin olivat tyytyväisiä näkemäänsä. Kaikki paikat katsottiin ja näytettiin, Vartiainen kertoo.

Kilpailupaikkana on Kivikeskuksen takapiha, missä pidettiin myös lumenveiston SM-kilpailu. Itse jääveistokset tulevat kuutostien suuntaisesti. Alueen ympärille rakennetaan lumimuuri viime vuoden tapaan. Jäärakentamista varten tasatulle alueelle tykitetään lumesta muottien avulla ainakin kaksi lumikappelia, kertoo lumirakentamisesta vastaava Pentti Kallinen.

– Suunnitelmissa on isompi ja pienempi kappeli vierekkäin, ja ne sitten yhdistetään isommaksi tilaksi.

Vartiaisen mukaan ajatuksena on tila, jossa yritykset voisivat pitää vaikka vip-tilaisuuksia ja parit mennä naimisiin.

– Toimintaa pitää pystyä kehittämään siten, että kyseessä ei ole vain hetken tilaisuus. Pitää pystyä markkinoimaan aluetta ja saada tuloja. 

Jää kaivoksesta

Kilpailussa on kaksi sarjaa. Soolosarjaan otetaan kymmenen veistäjää, kahden hengen joukkueiden sarjaan seitsemän joukkuetta. Kilpailulla ei ole varsinaista teemaa. Ilmoittautuminen alkaa 15. tammikuuta ja kestää kuun loppuun.

Veistettävä jäälohkare tulee olemaan soolosarjassa kaksi metriä kertaa metri kertaa 0,5-0,7 metriä oleva jäälohkare. Joukkueet saavat samankokoisen lohkareen ja lisäksi kaksi lisäjääpalaa teoksensa tekoon.

– Jää otetaan viereisestä Tulikiven louhoksesta. Heti kun tulee jäätä, niin puhalletaan vaikka lehtipuhaltimella jäätä puhtaaksi, että jäätyy kunnolla.

– Saadaan todella hienoa, turkoosinsinistä jäätä, Vartiainen kehuu.
Katsojille on tapahtumaan vapaa pääsy. Vartiainen uskoo talkooväkeä löytyvän riittävästi kilpailun toteuttamiseen.

– Sitä en epäile. Kun vain löytyisi sen verran myös sponsoreita, että pystytään kisat toteuttamaan todella hyvin.

Jäänveiston SM-kilpailuja on järjestetty peräjälkeen 23 vuotta. Viime talvena kilpailtiin Kerimäellä.

Karjalainen 11.10.2017

Juuassa jäätapahtumat jatkuvat - tulevana talvena SM-kilpailu
Vesa Martikainen
Näin veistettiin jäätä SM-tasolla vuonna 2011 (Jouni Turunen)

Juuan Nunnanlahdessa veistetään jäätä Suomen mestaruudesta helmikuun viimeisenä viikonloppuna. Kilpailun järjestää Ellin taitajat ry yhdessä jäänveistokilpailuja ja -tapahtumia koordinoivan Jäälinna ry:n ja paikallisten toimijoiden kanssa.

Kilpailupaikkana on viime talven lumenveiston SM-kilpailun tapaan Kivikylä Nunnanlahdessa. Veistokset tulevat kuutostien suuntaisesti, hieman ylempänä olevalle hollantilaisten jäärakentamista varten tasatulle alueelle rakennetaan lumesta jälleen jotain ihan uutta.

Kilpailussa on kaksi sarjaa. Soolosarjaan otetaan kilpailupäällikkö Tapio Vartiaisen mukaan kymmenen veistäjää, kahden hengen joukkueiden sarjaan seitsemän joukkuetta.
Kilpailulla ei ole varsinaista teemaa. Ilmoittautuminen alkaa 15. tammikuuta Ellin taitajien nettisivujen kautta.

- Kaikkiaan meidän pitää saada pystyyn 17 jäälohkaretta, Vartiainen tuumaa.

- Jää otetaan Tulikiven louhoksesta. Heti kun tulee jäätä, niin puhalletaan vaikka lehtipuhaltimella jäätä puhtaaksi, että jäätyy kunnolla. Saadaan todella hienoa, turkoosinsinistä jäätä, Vartiainen kehuu.

Katsojille on tapahtumaan vapaa pääsy. Kilpailun oheen rakennetaan lumesta jotain, jolle toivotaan käyttäjiä myös kilpailun jälkeen esimerkiksi maakunnan yrityksistä.

- Ajatus on, että tehdään esimerkiksi sen verran isompi kappeli, että siinä voisi pitää vaikka vip-tilaisuuksia ja vihkimisiä.

- Toimintaa pitää kehittää siten, että ei ole vain hetken tilaisuus. Pitää pystyä markkinoimaan aluetta ja saada tuloja, Tapio Vartiainen kertoo.


Jäänveistokilpailuja on järjestetty peräjälkeen 23 vuotta. Viime talvena kilpailtiin Kerimäellä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hullun hommaa, mutta koituu monien iloksi!

SM Jääveistokset 2018 kuvina ja väreissä

Kilpailun tuomaristo